Bulgaarias rünnati Iisraeli turiste vedanud bussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bulgaarias Musta mere äärses Burgase lennujaamas sai täna bussi vastu sooritatud pommirünnaku tagajärjel kolm inimest surma ja üle 20 vigastada, Iisraeli võimude teatel vedas buss juudiriigi turiste.

«Teame seda, et millalgi enne kella 17 maandus Burgases lennuk, reisijad läksid bussi peale ja siis oli plahvatus, mille allikat me ei tea,» ütles Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja Ilana Stein AFP-le.

Tema sõnul on teada, et vähemalt osa bussis viibinud turiste olid iisraellased. Kas kõik olid juudiriigi kodanikud, pole veel kindel.

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu pressiesindaja Ofir Gendelman ütles, et rünnati iisraellasi vedanud bussi, kusjuures esmalt tulistati selle pihta ja seejärel visati lõhkeseade.

Ka Bulgaaria riigiraadio BNR teatel raputas plahvatus Iisraeli kodanikke vedanud bussi ning veel kaks bussi süttisid põlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles