Kinotulistaja polnud varem politsei huviorbiiti sattunud

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Auroras kahtlusaluse kodu läbi otsimas.
Politseinikud täna Auroras kahtlusaluse kodu läbi otsimas. Foto: SCANPIX

USAs Colorado osariigis Denveri eeslinnas Auroras tule avanud 24-aastane mees, kelle politsei väidetavalt tuvastas James Holmes’ina, polnud varem võimude huviorbiiti sattunud.

Kuulikindlat vesti kandev ja üleni musta rõivastunud kurjategija polnud võimude sõnul üheski jälgimist vajavate isikute nimekirjas, mis oleks võinud osutada tema potentsiaalsele ohuvõimalusele. Ka lisasid politseinikud, et ühegi ülemaailmse terrorivõrgustikuga tulistajal arvatavasti kontakti polnud.

Auto, millega Holmes sõitis, kandis Tennessee’ numbrimärki, kuid NBC Newsiga rääkinud politseiallika sõnul usuvad võimud, et ta elas Auroras.

Võimude sõnul sisenes Holmes kinno tagaukse kaudu ja ilmus siis kanistriga ühes kinosaalis ekraani ette. Pärast seda algas tulistamine.

Tunnistajad ütlesid ajakirjanikele, et kurjategija avas tule samas ajal kui filmis toimus tulevahetusstseen. Kinos esilinastus parajasti Batmani-seeria uusim film «The Dark Knight Rises».

Politsei pressiesindaja sõnas TODAYle, et tema kõrvu on jõudnud kuuldus, nagu oleks tulistaja mingisugust Batman’i kostüümi kandnud.

Holmes võeti pärast tulistamist kinni kino parkimisplatsil. Kaasas oli tal nuga, vintpüss ja püstol, lisaks leidis politsei ühe relva kinosaalist. Tulistamises sai surma viimaste andmete kohaselt vähemalt 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles