Iraagi rünnakutes hukkus vähemalt 108 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taji linna elanikud pommiplahvatuses hävinud hoone ees.
Taji linna elanikud pommiplahvatuses hävinud hoone ees. Foto: SCANPIX

Bagdadis ja Iraagi pealinnast põhja pool hukkus täna tulistamistes ja plahvatustes vähemalt 108 inimest, selgus julgeolekujõudude ja meditsiiniallikate täiendavatest täpsustustest.

Kokku korraldati 18 linnas 27 rünnakut, milles sai vigastada vähemalt 228 inimest.

Tegemist oli Iraagi veriseima päevaga pärast 2010. aasta 10. maid, kui vägivallas sai surma 110 inimest.

Ohvriterohkeimad rünnakud leidsid aset Bagdadis, Dhuluiyah´ lähistel asuvas sõjaväebaasis ja Taji linnas.

Bagdadi šiiade linnaosas Sadr Citys sai isikutunnistusi väljastava siseministeeriumi büroo ees toimunud autopommiplahvatuses surma vähemalt 12 ja haavata 22 inimest. Tajis korraldatud pommiplahvatustes hukkus vähemalt 42 ja sai haavata 40 inimest. Dhuluiyah´ rünnakus sai surma 15 ja haavata kaks sõdurit.

Vägivald tabas ka pealinna põhja poole jäävaid Hussainiya, Saadiyah´, Khan Beni Saadi, Kirkuki, Tuz Khurmatu ja Dibise linna.

Vastutust rünnakutelaine eest pole keegi enda peale võtnud, kuid Al-Qaedaga seotud Iraagi Islamiriigi rühmitus on hoiatanud viimastel päevadel, et kavatseb asuda Iraagis kaotatud tugipunkte tagasi võitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles