Romney sõidab visiidile Suurbritanniasse, Iisraeli ja Poolasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney.
Vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney sõidab sel nädalal olulisele diplomaatilisele missioonile, mille käigus külastab Suurbritanniat, Iisraeli ja Poolat.

Kuuepäevane välisvisiit on Romney esimene pärast vabariiklaste nominatsiooni tagamist aprillis ning võimaldab tal rünnata president Barack Obama välispoliitikat, muu hulgas seisukohti Iisraeli-Palestiina rahukõneluste suhtes ning otsust loobuda raketitõrjekilbi osiste paigaldamisest Poola territooriumile.

Londonis kohtub Romney Briti peaministri David Cameroni ja teiste valitsusliikmetega, Tööpartei juhi Ed Milibandi ja ekspeaminister Tony Blairiga ning osaleb reedel olümpiamängude avatseremoonial. Nädalavahetusel sõidab Romney Iisraeli, kus kohtub peaminister Benjamin Netanyahu, president Shimon Peresi ja opositsioonijuhtidega. Romney kampaaniameeskonna andmetel on tal kavas kõnelused ka Palestiina peaministri Salam Fayyadiga.

30. juunil sõidab Romney Poola, kus kohtub peaminister Donald Tuski ning Nobeli rahupreemia laureaadi ekspresident Lech Wałęsaga.

Romney võib kasutada Poolat platvormina Venemaa kritiseerimiseks, mida ta on varem nimetanud USA peamiseks geopoliitiliseks vastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles