Hiina tsenseerib Pekingi traagiliste tulvade kajastust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi elanikud üleujutustes kahjustada saanud auto kõrval.
Pekingi elanikud üleujutustes kahjustada saanud auto kõrval. Foto: SCANPIX

Pekingi propagandaülem andis Hiina meediale korralduse, et nad keskenduksid nädalavahetusel 37 inimelu nõudnud üleujutuste kajastamisel positiivsetele uudistele.

Esipropagandist Lu Wei andis Beijing Timesi teatel meediaväljaannetele käsu kajastada üksnes «kiituse ja pisarate väärilisi saavutusi», vahendas AFP.

Hiina pealinna elanikud on teravalt kritiseerinud Pekingi puudulikke hoiatus- ja äravoolusüsteeme ning väidavad, et linnavõimud oleksid suutnud päästa mitu elu ja vältida paduvihmade ränki tagajärgi. Samuti kurdavad nad, et võimud ei aita kadunuid otsida.

Paljud on internetis küsimärgi alla seadnud ka ametliku hukkunute arvu, tänaseks on tsensorid paljusid kriitilisi sissekandeid kustutama hakanud.

Hiina riigimeedia ongi üleujutuste teemal enamjaolt keskendunud lugudele, kus linnaelanikud üksteist aitavad, ning hoidunud kriitikast võimude aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles