Somaalia islamiäärmuslased hukkasid avalikult kolm spiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad.
Al-Shabaabi võitlejad. Foto: SCANPIX

Al-Qaedaga seotud Somaalia islamiäärmuslaste grupp Al-Shabaab teatas eile, et nad on hukanud kolm kaasvõitlejat, keda süüdistati Lääne luureagentuuride heaks töötamises.

Kolm spioonina töötanud meest hukati avalikult Marka linnas Somaalias üleeile õhtul.

Kahte neist süüdistati USA ründelennukite pilootide aitamises, mille tõttu said surma mitmed mässulised, sealhulgas Al-Qaeda vanemliige Bilal el Berjawi. Kolmandat meest süüdistati koostöös Briti luurega.

«Maskides äärmuslased lasksid maha kolm meest, hukkamist olid kohapeale jälgima kogunenud sajad Marka elanikud,» ütles üks linnaelanik päevalehele The Telegraph. «Isegi lapsed ja naised olid tulnud vaatama.»

Al-Shabaabi kohtunik Sheikh Abdi Haq nõudis meeste hukkamist, sest nad aitasid kaasa droonirünnakutele, mille sihtmärgiks olid Somaalias elavad Al-Qaeda liikmed.

«Nad aitasid Ühendriikidel läbi viia õhurünnakut, milles hukkusid Bilaal Berjawi ja teised meie vennad,» ütles Haq. «Me tapame kõik, kes töötavad CIA või MI6 heaks.»

Mehe sõnul töötasid 23-aastane Yasin Osman Ahmed ja 22-aastane Omar Hassan CIA heaks ning 33-aastane Mukhtar Ibrahim Sheikh Ahmed Briti luure heaks.

Al-Shabaab liitus Al-Qaedaga ametlikult sellel aastal, sest Somaalial on nüüd tähtsam roll globaalses terrorismis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles