Saksa günekoloogi süüdistatakse patsientide salajases jäädvustamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksa võimud alustasid täna ühe günekoloogi suhtes uurimist, keda süüdistatakse patsientide salajases pildistamises ja filmimises.

Väidetavalt kasutas mees jäädvustamiseks kella ja pastapliiatsi sisse peidetud minikaameraid. 41-aastase arsti suhtes on esitanud süüdistuse üheksa naist, nüüd kahtlustatakse meest isiklikku elusfääri tungimises, sõnas riiklik süüdistaja Kruse. Süüdistust nimetakse tihti Saksa seaduste paparatsoparagrahviks.

Uurijad kahtlustavad, et vähemalt kolm naist langes günekoloogi varjatud kaamera ohvriks, väidetavalt tegi mees jäädvustusi läbivaatuste ajal. Sellele järeldusele jõudsid uurijad pärast kümnete CD-plaatide ja DVDde sisuga tutvumist, lisaks leidus jäädvustusi mehe vastavat materjali mehe praksises olevas arvutis.

Salvestatud pilte on terve hulk, sõnas Kruse ja lisas, et kogu materjali läbivaatamine võtab arvatavasti septembrini aega.

Süüdistuse esitanud üheksa naist tundsid end fotodelt ja videotelt ära, mis pärinevad 2010. aasta oktoobrist ja 2012. aasta aprillist. Politsei võttis naistega ühendust vastuvõturegistri põhjal.

Aprillis tundsid Saksa võimud huvi veel ühe günekoloogi vastu, kel oli väidetavalt 35 000 fotost ja videost koosnev kollektsioon oma alasti patsientidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles