Türgis plaaniti rünnakut peaministri vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani toetajad miitingul Diyarbakiri linnas, mis paikneb valdavalt kurdidega asuastatud piirkonnas.
Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani toetajad miitingul Diyarbakiri linnas, mis paikneb valdavalt kurdidega asuastatud piirkonnas. Foto: AFP / Scanpix

Türgi politsei arreteeris meedia andmetel nädalavahetusel Adanas viis isikut, keda kahtlustatakse rünnaku plaanimises peaminister Recep Tayyip Erdoğani vastu.


Kahtlusalused peeti kinni vahetult enne Erdoğani külaskäiku riigi lõunaosas asuvasse linna, kus toimus laupäeval poliitiline miiting, vahendas

BBC News

riikliku agentuuri Anatolia teadet.

Adana provintsi kuberner kinnitas viie isiku kinnipidamist, kuid täpsemaid detaile ta ei avaldanud. Meedia andmetel olevat aga üks neist naine, kellel on lähedased sidemed julgeolekujõududega.

Türgi ajaleht Habertürk kirjutas, et naine peeti kinni esimesena pärast seda, kui politseil õnnestus saada jälile kahtlasele telefonivestlusele, mis puudutas kuu lõpus toimuvate kohalike valimistega seotud peaministri kampaaniavisiiti. Naiselt saadud info viis veel nelja inimese arreteerimiseni.

Seni pole teada, kas juhtum on seotud põrandaaluse Ergenekoni organisatsiooniga, mis väidetavalt plaanis valitsuse kukutamist ning on praegu kohtus uurimise all.

Oktoobris alanud protsessil süüdistatakse riigipöörde kavandamises kümneid inimesi, nende seas kõrgeid erusõjaväelasi, poliitikuid, akadeemikuid ja ajakirjanikke. Kriitikute sõnul üritab valitsus aga nii kõrvaldada oma teravamaid kriitikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles