Indias neli päeva kestnud rahutustes on hukkunud 38 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad kustutavad märatsejate poolt süüdatud elumaja.
Tuletõrjujad kustutavad märatsejate poolt süüdatud elumaja. Foto: SCANPIX

India kirdeosas neli päeva kestnud veristes rahutustes on hukkunud 38 inimest ning oma koduküladest on põgenenud vähemalt 170 000 elanikku.
 

Maatüli tõttu bodo hõimu ja moslemi uusasunike vahel puhkenud vägivalla maha surumiseks on kohale saadetud sõjavägi.

Täna leidis politsei Assami osariigi riisipõldudelt ja teede äärest 12 surnukeha. «Tundub, et kõik 12 inimest tapeti öistes rünnakutes,» ütles Assami osariigi valitsuse juht Tarun Gogoi AFP-le.

«Olukord on väga pingeline,» sõnas Gogoi ja lisas, et osariiki on saabunud «suur sõjaväe-, politsei- ja omakaitseüksuste armee».

Umbes 170 000 inimest on paigutatud ajutistesse valitsuse üles seatud laagritesse.

Politsei sõnul on märatsejad süüdanud poode ja elumaju ning rünnanud rivaale. Julgeolekuväed lasid eile maha neli isikut, kes üritasid kellegi vara maha põletada.

«Me oleme kaotanud vägivallalaines kõik. Meie maja põletati maha,» ütles Kokrajhari piirkonna külaelanik.

«Me ei tea, kui kauaks me siia laagrisse peame jääma. Me jätsime kõik maha ja põgenesime elu eest,» lausus kahe lapse ema Ronila Brahma.

Peaminister Manmohan Singh ütles eile, et Assami ametivõimudele on antud käsk «teha kõik, et olukord kontrolli alla saada». Samuti lubas ta aidata abivajajaid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles