Castro: Kuuba soovib USAga läbirääkimisi pidada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba president Raul Castro kõnelemas Revolutsioonipäeval Guantanamos Kuubal.
Kuuba president Raul Castro kõnelemas Revolutsioonipäeval Guantanamos Kuubal. Foto: SCANPIX

Kuuba president Raul Castro tegi eilsel Revolutsioonipäeva tseremoonial improviseeritud avalduse, öeldes, et ta soovib pidada Ühendriikidega läbirääkimisi.

Castro, kes pole viimased kaks aastat sellel üritusel sõna võtnud, haaras idapoolses Guantanamo provintsis viibides mikrofoni, tema sõnul võiks Kuuba pidada Ühendriikidega «läbirääkimisi võrdsete vahel», vahendas ERR Uudised BBCd.

Kuuba riigipea sõnul on ettepanek saadetud diplomaatiliste kanalite kaudu teele ning käsitleda võib kõiki teemasid, Castro kinnitas, et ta on valmis arutama demokraatia ja inimõiguste probleeme. «Aga võrdsetel tingimustel, sest me pole kellegi koloonia,» rõhutas ta.

Paar nädalat tagasi randus Kuuba pealinna La Habana sadamas poole sajandi järel väike kaubalaev Ana Cecilia, mille pardal oli humanitaarabi laadung, ning ehkki kahe riigi vahel on mõned laevaühendused olemas, on see 50 aasta järel esimene kord, kui La Habanasse saaabus kaubalaev Miamist, aluse prahtimise eest vastutava firma kinnitusel on nende klientideks heategevusorganisatsioonid ning Kuubalt pärit ameeriklased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles