Kuuba võimude kinnitusel põhjustas teisitimõtleja surma kihutamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oswaldo Paya.
Oswaldo Paya. Foto: SCANPIX

Kuuba võimude teatel põhjustas liiklusõnnetuse, milles hukkus tuntud teisitimõtleja Oswaldo Paya, kiiruse ületamine libedal teel.

«Juht ei suutnud valesti valitud sõidukiiruse tõttu libedal teel sõiduki kontrollimisega hakkama saada ja see põhjustaski traagilise õnnetuse,» märgiti siseministeeriumi reedeses teadaandes.

Kuuba politsei vahistas teisipäeval tuntud teisitimõtleja Oswaldo Paya matustel kümneid dissidente, kes hiljem teadaolevalt siiski vabastati. Erariietes politseinikud ootasid kiriku juures, kus matusetalitus toimus, ning võtsid dissidendid kinni, kui nad pühamust väljusid.

Paya hukkus pühapäeval Kuuba edelaosas toimunud autoavariis, kus sai surma ka teine dissident Harold Cepero Escalante.

Kuuba president Raul Castro kinnitas neljapäeval, et tema valitsus on valmis Ühendriikidega läbirääkimisteks mistahes teemal, kui see leiab aset võrdsetel alustel.

«Igal ajal, mil nad aga tahavad, on laud kõnelusteks valmis. Seda on juba korduvalt edastatud diplomaatilisi kanaleid pidi. Kui nad tahavad rääkida, siis me räägime,» lubas Castro.

Castro sõnul võib vestelda mistahes teemadel, mis Ühendriikidele saareriigis muret valmistavad, sealhulgas inimõigustest, pressivabadusest ja demokraatiast, kuid tegemist peab olema võrdsete dialoogiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles