Colorado kinotulistaja käis enne veretööd psühhiaatri vastuvõtul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes esmaspäeval Arapahoe maakonna ringkonnakohtus.
James Holmes esmaspäeval Arapahoe maakonna ringkonnakohtus. Foto: SCANPIX

USA Colorado osariigi ohvriterohkes tulistamises kahtlustatav James Holmes oli sama psühhiaatri patsient, kellele ta saatis enne rünnakut hoiatava sisuga paki, edastas eile kohalik meedia.

Kohtu poolt eile avaldatud dokumentidest selgus, et Holmes külastas arsti regulaarselt.

Holmes saatis väidetavalt rohkem kui nädal enne rünnakut oma endise ülikooli skisofreeniale spetsialiseerunud psühhiaatrile paki. Pakk saabus Colorado ülikooli ilmselt 12. juulil, kuid seisis avamatuna postiruumis, kuni alles pärast 20. juuli veresauna see avati.

Pakis oli märkmik ründaja plaanide kohta ja joonistused, millest osal oli kujutatud relvadega kriipsujukusid tulistamas teisi omasuguseid, seisis teates.

Holmesi (24) süüdistatakse 12 inimese tapmises ja 58 inimese haavamises või vigastamises läinud reedel Denveri lähistel Aurora kaubanduskeskuse kobarkinos, kus valdavalt noored kinokülastajad jälgisid Batmani uue filmitriloogia viimase osa kohalikku esilinastust.

Esialgu ei ole selge, miks pakki ei toimetatud psühhiaatrile kätte, kes on professor Holmesi endises ülikoolis, kus ta neuroteaduste erialal doktorantuuris õppis. Samuti on selgusetu, kas see ka tegelikult jõudis kohale enne rünnakut, mis oleks võinud aidata kurbmängu takistada.

Spiraalköites märkmik leiti esmaspäeval, kui psühhiaater sai paki, mida ta kartis olevat Holmesilt. Politsei otsis postitoa läbi, et leida teisigi võimalikke kahtlaseid pakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles