Venemaa hoiatas tragöödia eest Süürias

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingud Süürias jätkuvad. Pildil sõjategevuses purustatud Homsi linn.
Lahingud Süürias jätkuvad. Pildil sõjategevuses purustatud Homsi linn. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov hoiatas täna tragöödia eest Süüria suurimas linnas Aleppos, kus jätkuvad vihased lahingud valitsusvägede ja ülestõusnute vahel.

«Üritame veenda [Süüria] valitsust, et nad omalt poolt mõne esimese žesti teeksid,» märkis Lavrov, lisades siiski, et pole realistlik loota, et valitsusväed olukorda lihtalt pealt vaataksid, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Kui relvastatud opositsioon hõivab selliseid linnu nagu Aleppo, kus nagu ma aru saan, on toimumas järjekordne uus tragöödia, pole realistlik loota, et nad (Süüria keskvalitsus - toim) seda aktsepteeriks,» märkis Lavrov.

Süüria presidendile Bashar al-Assadile lojaalsed väeüksused alustasid täna hommikul pealtungi Lõuna-Aleppole, kasutades ülestõusnute kontrolli all oleva linna tagasi vallutamiseks nii tanke, lahingkoptereid kui ka suurtükke.

«Kuidas te saate loota, et valitsus sellise olukorraga lihtsalt lepiks ja ütleks: «Hästi, me eksisime. Tulge ja kukutage meid, muutke režiimi,» lisas Lavrov. «See pole realistlik, mitte seetõttu, et me hoiame sellest režiimist kinni, aga see lihtsalt ei toimi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles