Sri Lankal hukkus pommirünnakus kümme inimest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tamili Tiigrite sissirühmitusse arvatavasti kuulunud enesetapupommitaja tappis täna Sri Lankal vähemalt kümme inimest ning vigastas veel paarikümmet, nende seas saareriigi telekommunikatsiooni ministrit.

Kohalike ametnike sõnul korraldati plahvatus ühe mošee lähedal Godapitiya linnas, mis asub pealinnast Colombost poolteise saja kilomeetri kaugusel lõunas, Matara piirkonnas, vahendas Reuters.

Samal ajal toimusid seal islamiusuliste pidustused prohvet Muhamedi sünniaastapäeva auks ning kohal oli ka kuus ministrit. «Terroristid kasutasid võimalust meid sihikule võtta,» nentis üks neist, naftavarude minister A.H.M. Fowzie.

Fowzie sõnul leiti sündmuspaigalt vähemalt seitse surnukeha. Rünnakus sai viga ka üks valitsuskabineti liige - Mahinda Wijesekara, kelle vastutusalaks on side ja telekommunikatsioon.

Kriitilises seisundis haavatutele saadeti sündmuspaigale Colombost järele helikopter. Wijesekara elu ohus ei ole, kinnitas meediaminister Anura Priyadarshana Yapa.

Sri Lanka kaitseministeeriumi pressiesindaja teatel sai rünnakus surma 10 inimest ja vigastada 20 inimest. Ta süüdistas plahvatuse korraldamises otse Tamili Eelami Vabastustiigrite rühmitust (LTTE).

«See on enesetapuplahvatus, mistõttu peab see olema LTTE,» väitis pressiesindaja, viidates separatistlikele sissidele, kes on ka USA, ELi, Kanada ja India terrorinimekirjades verise võitluse pärast, mida nad on oma sõltumatuse nimel pidanud 1983. aastast.

Paaril viimasel aastal on valitsusväed tõrjunud sissiarmee väikesele maalapile Sri Lanka kirdeosas ning võimud lubavad pikale sõjale lähiajal lõpu teha. Nädalavahetusel teatati taas sadade sisside hävitamisest. LTTE kontrolli all võib olla veel vaid umbes 45 ruutkilomeetri suurune territoorium.

Tamili Tiigritel on aga alati olnud ka võimekus rünnata vastaseid kaugel sõjatsoonist, kasutades selleks ebakonventsionaalseid meetodeid. Poliitikavaatlejate sõnul ilmselt selline praktika jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles