Hollande nõudis ÜRO Julgeolekunõukogu kiiret sekkumist Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande
Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande kannustas laupäeval ÜRO Julgeolekunõukogu sekkuma «nii kiiresti kui võimalik» Süüria konflikti, et ennetada täiemahulist kodusõda.

«Julgeolekunõukogu liikmete ülesanne on sekkuda nii kiiresti kui võimalik,» ütles ta, pöördudes spetsiaalselt Damaskuse liitlaste Venemaa ja Hiina poole ning hoiatades, et ebaõnnestumine tähendaks «kaost ja kodusõda».

«Ainus lahendus, mis võimaldaks süürlastel leppida ja ühtseks muutuda, on (president – toim.) Bashar al-Assadi lahkumine ja üleminekuvalitsuse moodustamine,» ütles Hollande Edela-Prantsusmaal Monlezunis ajakirjanikele.

«Pole veel liiga hilja, kuid iga (uus – toim.) päev tähendab rohkem repressioone, murranguid ja seega veresaunu.»

Venemaa hoiatas laupäeval tragöödia eest, kuid ütles, et ebarealistlik on eeldada, et Süüria valitsus seisab käed rüpes, kui ülestõusnud tähtsamaid linnu hõivavad.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas laupäeval, et mullu märtsis alanud ülestõusus on saanud surma juba üle 20 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles