Allikas: Romney arutas Iisraelis rünnakut Iraanile

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul) ja USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney täna Jeruusalemmas.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul) ja USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney täna Jeruusalemmas. Foto: SCANPIX

Iisraelis visiidil viibiva Mitt Romney nõuniku Dan Senori sõnul toetab USA vabariiklaste presidendikandidaat juudiriiki, kui viimane peaks Iraani ründama.

«Kui Iisrael otsustab ise tegutseda, et peatada Iraani selle võimekuse (tuumapommi - toim) arendamisel, respekteeriks kuberner seda otsust,» märkis Romney julgeolekunõunik Senor Iisraeli meediale, vahendas kohalik uudisteportaal Ynet.

Eile Iisraeli saabunud Romney on kritiseerinud praegust presidenti Barack Obamat, et viimane pole suutnud vaatamata diplomaatilistele püüdlustele ja sanktsioonidele tuumaprogrammi arendavat Iraani peatada.

Iisraeli päevalehe Haaretz andmetel esitles Obama administratsiooni kõrge julgeolekunõunik Tom Donilon juuli alguses aga Iisraeli peaministrile Benjamin Netanyahule Ühendriikide plaane võimalikuks rünnakuks Iraani vastu. Väljaande teatel kinnitas Donolon, et Washington on valmis sõjaliselt sekkuma, kui diplomaatia ja sanktsioonide abil ei suudeta Iraani peatada.

Uudisteagentuuri AP teatel pole USA ja Iisraeli võimud meedias ilmunud väiteid veel kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles