Süüria välisminister lubas mässulised purustada

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülestõusnute võitlejad Aleppos.
Ülestõusnute võitlejad Aleppos. Foto: SCANPIX

Iraanis visiidil viibiva Süüria välisministri Walid al-Muallemi kinnitusel purustavad valitsusväed riigi suurimas linnas Aleppos vastupanu osutavad ülestõusnute üksused.

«Me usume, et kõik Süüria vastased jõud on kogunenud Alepposse, et valitsusega võidelda ning nad kindlasti purustatakse,» märkis Muallemi koos Iraani välisministri Ali Akbar Salehiga antud pressikonverentsil uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Süüria presidendile Bashar al-Assadile lojaalsed väeüksused alustasid eile pealtungi Aleppole, kasutades ülestõusnute kontrolli all oleva linna tagasi vallutamiseks nii tanke, lahingkoptereid kui ka suurtükke.

Eile õnnestus ülestõusnutel valitsusvägede rünnak tagasi lüüa, kuid ka täna jätkuvad linnas ägedad lahingud.

Opositsioonilise Süüria inimõiguste vaatluskeskuse andmetel hukkus eile riigis 168 inimest, neist 94 tsiviilisikut, 33 ülestõusnute võitlejat ja 41 sõdurit. Kokku on mullu märtsis puhkenud konfliktis saanud sama organisatsiooni andmetel üle 20 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles