Katar tahab Saksamaalt osta 200 tanki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopard-2-tüüpi tankid.
Leopard-2-tüüpi tankid. Foto: Wikipedia.org

Katar kaalub Saksamaalt kuni 200 tanki ostmist, mis läheks maailma ühele rikkamale riigile maksma hinnanguliselt kaks miljardit eurot.

Saksa nädalakirja Spiegel andmetel huvitub Katar Leopard-2 tankidest ning Saksa relvatööstusettevõtte Krauss-Maffei Wegmanni delegatsioon on sõitnud Katari, et võimaliku tehingu tingimuste üle läbirääkimisi pidada, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Möödunud kuul avaldas huvi sama tüüpi tankide vastu ka Saudi Araabia, mis soovib osta 600-800 sõjamasinat. Meedia andmetel läheks see riigile maksma kuni 10 miljardit eurot, mis tähendaks Saksa kaitsetööstuse ühte kõigi aegade suuremat tehingut.

Saksa meedia teatel toetab relvatehingut Katariga ka Saksa liidukantsler Angela Merkel, kuigi Saksamaa võimalikku tehingut Saudi Araabiaga kritiseerisid nii riigi opositsioon kui ka Merkeli enda liitlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles