Medvedev: ma ei välista presidendiks pürgimist tulevikus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev andis The Timesile intervjuu Londonis asuvas Venemaa suursaatkonnas.
Dmitri Medvedev andis The Timesile intervjuu Londonis asuvas Venemaa suursaatkonnas. Foto: SCANPIX

Venemaa eelmine president ja praegune peaminister Dmitri Medvedev ütles intervjuus Briti ajalehele The Times, et loodab jääda poliitikasse pikemaks ajaks ja ei välista presidendiks kandideerimist tulevikus.

«Olen siiski veel noor.  Ma pole enda jaoks kunagi välistanud seda, et poliitilises elus jätkamise korral võiksin pürgida presidendiks. Ja seda loomulikult juhul, kui see pakub meie inimestele huvi,» rääkis 46-aastane valitsusjuht.

Samas kujutab ta ette ka sündmuste teistsuguseid arenguid. «Kui meie inimesed on minust tüdinenud ja nad ütlevad mulle goodbye (hüvasti, PM), siis sel juhul hakkan kirjutama memuaare,» rääkis ta.

«Kuid ma olen veendunud, et esialgu pole mul ega ka sel poliitiline jõul, keda ma esindan, põhjust aktiivsest poliitikast taanduda. Seetõttu ma ka midagi ei välista,» jutustas Medvedev.

Medvedev oli Venemaa presidendiks aastatel 2008 kuni 2012 ja seda pärast Vladimir Putini kahte järjestikust ametiaega. Tänavu mais asus ta peaministri ametikohale, 59-aastasest Putinist sai taas riigipea.

Medvedev, kes viibib Londoni olümpiamängudel Vene delegatsiooni juhina, rääkis ajakirjanikele veel sise- ja välispoliitikast, punkansamblist Pussy Riot ja olümpiamängudest.

Ta kaitses näiteks meeleavaldustel osalejate karistuste karmistamist ja valitsusega mitteseotud organisatsioonide «välisagentideks» nimetamist.

Lisaks tunnistas ta, et korruptsioon on endiselt Venemaa jaoks ohuks, kuid tundis uhkust selle üle, mis tal on õnnestunud korda saata korruptsioonivastases võitluses.

Medvedev rääkis ka Süürias toimuvast ja ta andis mõista, et Venemaa on seoses president Bashar al-Assadiga kaotamas kannatust. Samas ta rõhutas, et tuleb teha kõik selleks, et hoida ära kodusõda Süürias.

Medvedev kõneles positiivselt nii Briti-Vene kui USA-Vene suhetest. Ta rõhutas taas USA toetuse olulisust Venemaa saamisel WTO liikmeks ning kiitis seetõttu Barack Obamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles