Ugandas keelati füüsiline kontakt pealinna jõudnud ebola viiruse tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda president Yoweri Musaveni.
Uganda president Yoweri Musaveni. Foto: SCANPIX

Uganda president keelas ära inimeste füüsilise kokkupuute pärast seda, kui pealinnas Kampalas suri üks inimene ebola viirusesse.

«Terviseministeerium kontrollib kõiki inimesi, kes on olnud haigetega kontaktis,» ütles president Yoweri Museveni ning lisas, et alates ebola viiruse puhangust kolm nädalat tagasi on haigusesse surnud 14 inimest, vahendas AFP.

Pealinnas on teada antud kahest juhtumist, üks inimene suri Kampala Mulago haiglas.

«Ebola viirus levib füüsilise kontakti teel, vältige kätesurumist,» teatas president. «Ärge matke ise inimesi, kelle on ebola viiruse haigussümptomid, selle asemel helistage tervisetöötajatele, sest nad teavad mida teha. Vältige ka juhuslikke vahekordi, sest viirus võib levida ka seksuaalsel teel.»

Seitse arsti ja 13 tervisetöötajat on Mulago haiglas karantiinis pärast seda, kui «vähemalt üks või kaks» ebola viirusesse haigestunud isikut toodi haiglasse, lisas president teadaandes.

Viiruse vastu ei ole vaktsiini ega efektiivseid ravimeid ning selle sümptomiteks on peavalu, kõhulahtisus ja oksendamine. Mõnikord võivad esineda verejooksud silmadest ja kõrvadest.

2007. aastal nõudis ebola viirus Ugandas 37 inimelu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles