Mali islamistid loopisid vabaabielupaari kividega surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali põhjaosa hõivanud islamistid.
Mali põhjaosa hõivanud islamistid. Foto: SCANPIX

Põhja-Mali piirkonna okupeerinud islamistid loopisid nädalavahetusel vastavalt šariaadi seadusele mitmesaja inimese ees surnuks vabaabielus olnud paari.

«Ma olin seal. Islamistid viisid vabaabielus olnud paari Aguelhoki linna keskusesse. Paar pandi kahte auku ning islamistid loopisid nad kividega surnuks,» ütles anonüümseks jääda soovinud valitsuse ametnik, vahendas AFP.

Teine ametnik kinnitas, et paaril oli kaks last, noorem neist oli kuuekuune. «Nad elasid võsas. Islamistid tõid nad linna ja loopisid kividega surnuks. Inimesed tulid vaatama, seal oli palju tunnistajaid,» lisas samuti anonüümseks jääda soovinud mees.

Hukkamine toimus pärast seda, kui üleminekupresident Dioncounda Traore moodustas ühtsusvalitsuse, et astuda otsustavalt vastu riiki lõhestanud islamistidele.

Kuid Al-Qaedaga seotud tuareegi mässulised on muutunud julgemaks ning tirisid üleeile islamiseadustest üle astunud paari Aguelhoki linna, mille nad 24. jaanuaril hõivasid.

Samuti on mässulised Timbuktus hävitanud maailmapärandi nimistusse kuuluvaid objekte, sest nende sõnul on tegu ebajumala kummardamisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles