USA kohus karistas beebiröövlit 12-aastase vangistusega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlina bioloogiline ema Joy White räägib meediale taaskohtumisest tütrega.
Carlina bioloogiline ema Joy White räägib meediale taaskohtumisest tütrega. Foto: SCANPIX

USA Manhattani kohus mõistis Ann Pettwayle 12-aastase vangistuse 1987. aastal sooritatud beebiröövi eest.

Meditsiiniõe riideid kandnud naine röövis 19 päeva vanuse  Carlina White’i ära Harlemi haiglast, kus tüdrukuke viibis palaviku tõttu, vahendas The Wall Street Journal.

Ta sõitis tookord rongiga koju Connecticutti ja kasvatas tüdruku, kellele pani nimeks Nejdra Nance, oma lapsena üles.

Vana kuritegu tuli välja pärast seda, kui nüüdseks täiskasvanud Carlina hakkas kahtlema oma päritolus ning asus asja uurima. Ta leidis aastal 2010 internetist kadunud laste pilte vaadates foto beebist, kes sarnanes tema endaga.

Carlina võttis ühendust beebi ema Joy White’iga ja rääkis talle, et on arvatavast tema kadunuks peetud tütar. White pöördus politseinike poole, kes hakkasid asja uurima.

Lapserööv tuli ilmsiks ja loo tagamaade arutelu tekitas USAs laialdast kõmu.

Ringkonnakohtunik Kevin P. Casteli sõnul oli tegemist omakasupüüdlikkuse tõttu sooritatud kuriteoga, mis tegi laste vanemaid veelgi kartlikemaks võimalike röövide osas ja sundis haiglaid tõhustama turvaabinõusid.

Joy White ütles eile pärast karistuse avalikustamist, et 50-aastane Pettway varastas ära 23 aastat tema elust.

Carlina bioloogiline isa Carl Tyson tunnistas, et Pettway tegi talle oma teoga tõsiselt haiget. Mehe arvates oleks beebiröövli karistus pidanud olema veelgi pikem, Joy White oli selle pikkusega aga rahul.

«Kui nad oleks andnud talle 200 aastat, siis ka see ei teeks tasa aega, mil olin ilma tütreta,» tunnistas Tyson.

Pettway palus juhtunu pärast vabandust. Kohtule kirjutatud kirjas põhjendas ta oma käitumist katkenud raseduste ja väljaravimata psüühilise häirega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles