Seoses tulistamisega Vuosaaris püsivad kaks eestlast vahi all

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto valguspaneel
Soome politseiauto valguspaneel Foto: Soome politseiamet

Helsingi politseinikud kahtlustavad kahte eestlast tapmiskatses Vuosaaris, mistõttu viibivad need endiselt eeluurimise all.

Ülejäänud kaks kahtlusalust lasti paar päeva tagasi vabaks, vahendas MTV3. Ka võltsimistes kahtlustatud mees, kes oli viies uurimisega seotud isik, on lastud vabaks.

9. juulil tulistati Vuosaari linnaosas autost ühte Eesti kodanikku (1987), kes jäeti tänavale lebama. Auto aga põgenes sündmuskohalt.

Arvatava seotuse tõttu tulistamisega võeti kinni kokku viis eestlast.

Uurimisjuht Jukka Larkio rääkis täna MTV3 uudistele, et kuulihaava saanud mees lubati haiglast välja ja ta on kosumas.

Komissari sõnul on ohver ja arvatavad tulistajad üksteisega tuttavad. Oletuste järgi oli meestel varem mingisugune tüli.

Tulistamist uurib organiseeritud kuritegevusele spetsialiseerunud üksus. Larkio väitel pole siiski tegemist mingi tuntud jõuguga ega selle liikmetega.

Uurimisjuht ei soovinud täpsustada tulistamise võimalikke motiive. «Jätkame nende kahe eestlase ülekuulamist. Politseinike jaoks on see töömahukas, kuna ülekuulatavate arv on olnud suur ja sündmuste kulg suhteliselt segane,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles