Tadžikistani piirivalvurilt võeti ära ligi 400 kilo narkootikume

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani põllumehed moonipõllul uurimas saaki, mis on nende peamine sissetulekuallikas.
Afganistani põllumehed moonipõllul uurimas saaki, mis on nende peamine sissetulekuallikas. Foto: SCANPIX

Tadžikistanis võeti kinni piirivalvur, kelle autost leiti 21,6 kilogrammi heroiini, 320,8 kilogrammi hašišit ja 37 kilogrammi oopiumi.

Korrakaitsejõudude allikas rääkis Interfaxile, et piirivalvuri auto oli liikunud Tadžikistani-Afganistani piiri juurest asuvast Pandžist pealinna Dušanbe suunas.

Piirivalvur võeti vahi alla. Talle esitati süüdistus salakaubaveos, riigipiiri ebaseaduslikus ületamises ja narkootiliste ainete illegaalses vahendamises ametiseisundit kasutades.

Tadžikistani-Afganistani piir on 1344 kilomeetrit pikk. Selle kaudu liigubki Afganistanist pärit heroiin Venemaale ja Ida- ning Lääne-Euroopasse. Selle aasta esimesel poolel võtsid Tadžikistani piirivalvurid ära 3383 kilogrammi illegaalseid narkootikume.

Tadžikistani piirivalvurid hakkasid kõnealust piiri iseseisvalt valvama 2000ndatel. Seni tegid nad seda koos Vene kolleegidega.

Sellest ajast saadik on Moskva nurisenud tihti narkotransiidi elavnemise üle kõnealuses regioonis, Dušanbe on pretensioonid aga tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles