ÜRO: tuhanded süürlased on Aleppos lõksus

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria elanikud
Süüria elanikud Foto: SCANPIX

Süüria armee ja mässuliste vaheliste lahingute tõttu on paljud Aleppo elanikud pidanud varju otsima linnas, sest põgenemine on liiga ohtlik, teatas ÜRO ametnik täna.

«Tuhanded hirmunud elanikud otsivad varjupaika koolides, mošeedes ja avalikes hoonetes,» vahendab Reuters ÜRO põgenikeorganisatsiooni UNHCR esindaja Melissa Flemingi sõnu.

«Linnas on inimesi, kes pole veel põgenenud, kuna neil pole võimalust olnud või nad on seda liiga ohtlikuks pidanud ning me oleme näinud märke sellest, et teekond on keeruline, kuna tänavatel on relvastatud jõugud ja teetõkked.»

Umbes 7000 inimest on varjunud ülikooli ühiselamutesse ja paljud viibivad 32 koolis, millest iga majutab 250 kuni 300 inimest. Fleming ütles, et niimoodi on linnas laiali paistatud umbes 15 000 kuni 18 000 inimest.

ÜRO humanitaarabijuht Valeri Amos teatas üleeile, et Aleppost ja selle lähedalt põgenes nädalavahetusel 200 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles