Video: lained lükkasid surnud vaala ujumisbasseini

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias Sydney lähistel lükkasid lained mere ääres asuvasse ujumisbasseini surnud küürvaala, vahendab Reutersi video.

Juhul, kui järgmine suur tõus seda kaasa ei vii, peavad kohalikud ametivõimud mõtlema välja, kuidas 12 meetrit pikk ja 20-30 tonni kaaluv vaal basseinist minema toimetada.

Intsident leidis aset täna Newporti rannal. Kõrged lained lükkasid surnud vaala läbi bassini piirdeaia otse inimestele mõeldud ujumisbassini.

Vaalaliste päästmis- ja uurimisorganisatsiooni (ORRCA) esindaja Shona Lorigan rääkis Reutersile, et lugu on väga ohtlik kõigi elusolendite jaoks. Kuna praeguseks pole teada, miks vaal suri ja milliseid vedelikke on tema kehast vette sattunud, siis peavad uudishimulikud püsima kaugel ja kindlasti ei tohi keegi samas läheduses vette minna.

Lorigani sõnul pandi Newporti rand ajutiselt kinni, sest surnud isend võib meelitada ligi haisid.

Pittwateri ametivõimude esindaja Mark Ferguson rääkis, et surnud vaal pole kaunis vaatepilt ja põhimõtteliselt püütakse teha kõik selleks, et vaal kõrvaldada nii inimlikul moel kui vähegi võimalik.

Kohalik meedia vahendas eksperte, kelle hinnangul oli basseini jõudnud vaal olnud surnud ligi 48 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles