Filipiinidel on taifuunis hukkunud 14 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiine tabas taifuun Saola, mis tõi kaasa üleujutused.
Filipiine tabas taifuun Saola, mis tõi kaasa üleujutused. Foto: SCANPIX

Filipiinidel juba neli päeva kestnud torm on piirkonna üle ujutanud, surma on saanud 14 inimest ning 150 tuhat inimest on oma kodudest põgenenud.

Paduvihmade põhjustatud tõusuvees on uppunud viis inimest, üks isik hukkus, kui jäi langenud puu alla, üks sai surmava elektrilöögi ning eilne mudalihe nõudis veel neli inimelu. Varem oli hukkunute arvuks kolm, vahendas AFP.

Pealinnas Manilas ja selle ümbruses paiknevates piirkondades elab üle 15 miljoni inimese.

Navotase piirkonnas elav lesk Gloria Alkaroke ütles, et ta pidi koos oma kuue lapse ja lapselapsega kodust põgenema, kui suured lained ähvardasid elamu maatasa teha.

Sadamatööline Renaldo Abad rääkis AFP-le, et ta pidi oma maja katusesse augu lööma ja sealtkaudu välja ronima, et põgeneda rinnuni ulatuva tõusuvee eest.

Tugevad vihmasajud on mõjutanud piirkonda alates pühapäevast, põhjustades üleujutusi ning tekitades elektrikatkestusi, teatasid ametivõimud.

Taifuun Saola suundub Taiwani suunas ning tuuled ulatuvad kohati kuni 120 kilomeetrini tunnis.

Filipiine tabab igal aastal umbes 20 Vaikse ookeani tormi, mis tekitavad suuri kahjustusi ja nõuavad inimelusid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles