Bulgaaria politsei avalikustas arvatava terroristi pildi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bulgaaria politsei avalikustas arvuti abil tehtud pildi, millel on Burgase lennuväljal enesetapurünnaku sooritanud mees.

Kaks nädalat tagasi (18. juulil) aset leidnud pommiplahvatuses hukkusid viis Israeli turisti ja nende bulgaarlasest bussijuht, vahendas AP.

Kohtuekspertide koostatud fotol on heledanahaline tumedate juustega mees. Tema pea leiti sündmuspaigast.

Politsei pole enesetaputerroristi isikut seni kindlaks teinud. Mehe DNA-andmeid ega sõrmejälgi rahvusvahelistes andmebaasides pole, rääkis siseminister Tsvetan Tsvetanov täna.

Varem oli kahtlusaluse kohta avalikustatud turvakaamerast saadud pilt, kuid see ei läinud hästi kokku mitme pealtnägija edastatud kirjeldusega ja seetõttu koostati uus pilt.

Minister Tsvetanovi sõnul oletavad spetsialistid, et enesetaputerrorist saabus Bulgaariasse ligi 20 päeva enne rünnakut.

Bulgaaria ametivõimud on lükanud tagasi Iisraeli süüdistused, nagu oleks juhtunuga seotud Iraan ja Liibanonis tegutsev rühmitus Hezbollah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles