Obama toetus ületas õõtseosariikides 50 protsendi piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama toetus ületas kolmes olulisemas niinimetatud õõtseosariigis esmakordselt 50 protsendi piiri, eriti suur on riigipea edumaa vabariiklasest vastase Mitt Romney ees naiste seas, näitas täna avaldatud küsitlus.

Quinnipiaci ülikooli, CBS Newsi ja New York Timesi küsitluse kohaselt toetab Obamat Floridas 51 protsenti, Pennsylvanias 53 protsenti ja Ohios 50 protsenti valijatest.

Ükski kandidaat pole alates 1960. aastast Valgesse Majja pääsenud, kui ta ei võida valimisi vähemalt kahes neist kolmest osariigist.

Pennsylvanias jääb Romney Obamast maha tervelt 11 protsendiga ning Floridas ja Ohios kuue protsendiga, näitas küsitlus.

«Kui täna oleks 6. november, võidaks president Obama kõigis kolmes õõtseosariigis ning - kui ajalugu taas tõeks saab - ka valimised,» ütles Quinnipiaci ülikooli statistikainstituudi asedirektor Peter Brown. «Presidendi edu toetab eeskätt tugev toetus naiste seas.»

Pennsylvania naisvalijate seas edestab Obama hetkel Romneyt 24 protsendi, Ohios 21 protsendi ja Floridas seitsme protsendiga.

Nn õõtseosariikides ( swing states) ei luba vabariiklastest ja demokraatidest valijate arvuline suhe sealseid tulemusi kindlalt ennustada. Kuna sealne valijameeste arv on märkimisväärne, tuleb kandidaatidel neis osariikides märksa enam pingutada häälte enda kasuks kallutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles