Psühhiaater hoiatas Batman-tulistaja eest juba juunis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes (vasakul) kohtusaalis
James Holmes (vasakul) kohtusaalis Foto: SCANPIX

Batmani filmi esilinastusel tulistanud James Holmesi psühhiaater Lynne Fenton teatas juba juunis, et on mures oma patsiendi käitumise pärast.

Holmes käis Colorado Ülikooli psühhiaatri Fentoni juures regulaarselt, vahendas AFP.

Doktor ütles kuus nädalat enne massitulistamist, et Holmes võib olla teiste inimeste jaoks ohtlik, selgub USAs avaldatud värskest raportist.

Fenton helistas ülikooli BETA-grupi liikmetele, kelle ülesandeks on uurida kõrgkooliga seotud erinevaid ohte. Esimest korda võttis ta nendega ühendust juuni alguses.

BETA aga ei hakanud Holmesiga seotud kahtlusi kunagi uurima.

Holmes tungis 20. juulil viimase Batmani-filmi «Pimeduse rüütli tagasitulek» kohalikul esilinastusel Auroras kinosaali ja hakkas inimesi valimatult tulistama, surma sai 12 ja haavata 58 inimest.

USA Colorado osariigi prokuratuur esitas sel esmaspäeval Holmesile 24 mõrva- ja 116 mõrvakatse süüdistust seoses üle-eelmise nädala tapatalgutega kaubanduskeskuse kobarkinos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles