Jaapani reisilennukile tehti pommiähvardus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Japan Airlinesi reisilennuk.
Japan Airlinesi reisilennuk. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikidesse teel olnud Japan Airlinesi lennukile, mille pardal oli üle 250 inimese, tehti pommiähvardus, millega nõuti kuulsa kurjategija Shōkō Asahara vabastamist, teatas lennukompanii täna.

Lennufirma sõnul said nad mõni tund pärast Boeing 777 õhkutõusmist elektronkirja, milles teatati pardale paigutatud pommist, vahendas AFP.

Uudisteagentuur Jiji raporteeris, et emailis nõuti Shōkō Asahara vabastamist, kes korraldas 1995. aastal Tokyo metroos sariinirünnaku, mis nõudis 13 inimelu ja milles sai kannatada umbes 4000 inimest. Asharale ja 12 viimsepäevasekti liikmele määrati surmaotsus.

Kohaliku aja järgi keskpäeval õhku tõusnud lennukile anti käsk Aleuudi saare kohalt tagasi Narita rahvusvahelisele lennuväljale naasta, ütles lennufirma ametnik.

«Lennuk oli turvakontrolli järel õhku tõusnud, kuid me konsulteerisime politseiga ja andsime lennukile käsu tagasi pöörduda,» sõnas ta. Kuid põhjalikul läbiotsimisel ei leitud pardalt ühtegi lõhkeseadeldist.

Kõik 247 reisijat ja 18 pardameeskonnaliiget saabusid turvaliselt Tokyosse ning sõitsid USAsse teise lennukiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles