Hodorkovski palub ombudsmanilt hinnangut kohtuotsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Venemaa endine kütuseärimees Mihhail Hodorkovski esitas ettevõtjate ombudsmanile Boriss Titovile palve viia läbi tema teise kohtuotsuse ühiskondlik ekspertiis.

Hodorkovski palub pöördumises, et ekspertiisi käigus antaks hinnang otsuse põhjendatusele õiguslikust ja majanduslikust seisukohast ning tulemuste alusel asutaks samme, «mida te peate vajalikuks ja võimalikuks».

Titov lubas hinnangut Hodorkovski otsusele, juhul kui ärimehelt vastav palve laekub.

«Meie jaoks on väärtuslikud kõik ettevõtjad. Hodorkovskisse suhtume täpselt sama moodi nagu ka teistesse. Ja kui ta tahab, et meie kui voliniku aparaat teda aitaksime, siis peame läbima protseduuri, mida oleme läbinud kõigi puhul,» ütles Titov ajakirjanikele.

Praeguseks hävitatud naftafirma Jukos eksjuht Hodorkovski vahistati 2003. aastal ning mõisteti süüdi maksupettustes. Tema toetajate sõnul oli vangistamise ajendiks ärimehe julgus rahastada president Vladimir Putini vastased.

Mullu mõisteti Hodorkovski teisel protsessil süüdi nafta varastamises omaenda firmalt ning ta peab vanglasse jääma kuni 2016. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles