Kanepit smugeldanud Etioopia diplomaat mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: SCANPIX

Londoni kohus mõistis täna vangi Etioopia diplomaadi, kes üritas Heathrow lennujaama kaudu smugeldada suures koguses kanepit.

Etioopia suursaatkonnas Washingtonis töötanud diplomaat Amelework Wondemagegne väitis, et tal oli saadikupuutumatus, kui ta võeti aprillis 56 kilogrammi kanepi omamise eest kinni, vahendas AFP.

Kuid Londoni lääneosas asuv Isleworth Crowni kohus määras naise 33 kuuks vangi, kui ta tunnistas narkootikumide smugeldamist. Samuti leidis kohus, et 36-aastasel diplomaadil ei olnud puutumatust.

Kohtunik Richard McGregor-Johnson ütles Wondemagegnele: «Fakt, et sa smugeldasid neid narkootikume eeldades, et sind ei mõisteta tabamise korral süüdi oma diplomaatilise staatuse tõttu, on selles juhtumis tähtis tegur.»

Algselt väitis Wondemagegne, et üks mees oli talle Addis Ababa lennujaamas andnud kolm kanepipakke sisaldanud reisikohvrit. Samuti väitis naine, et tema arvates oli tegu olnud hoopis liha ja vürtsidega.

Kuid kohtuniku sõnul on Wondemagegne on neile rääkinud  ainult «rida valesid». Ta lisas, et naiselt ära võetud kanepikogus oli «mahukas».

Etioopia diplomaadi kahe lapse eest hoolitsevad Etioopia suursaatkonna Washingtonis töötajad, sest tema abikaasa suri 2005. aastal vähki. Pärast karistuse kandmist saadetakse ta Suurbritanniast välja.

Politsei sõnul oli kohvritest leitud kanepikoguse väärtuseks umbes 203 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles