Somaalia ajutine president on valmis piraatidele armu andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia ajutine president Sharif Sheikh Ahmed.
Somaalia ajutine president Sharif Sheikh Ahmed. Foto: SCANPIX

Somaalia piraatidele võidakse armu anda, kui nad vabastavad pantvangid ja tagastavad kaaperdatud laevad, teatas ajutine president Sharif Sheikh Ahmed.

Somaalia juht ütles Timesile, et ta on valmis armu andma umbes kahe tuhandele piraadile, kes tegutsevad riigi rannikul

«Oma tegevuse lõpetanud piraatidele andestatakse,» ütles Sharif, vahendas The Telegraph. «Valitsus kinnitab, et uksed on neile avatud, kui nad tahavad ühiskonda naasta.»

Kuid Sharif, keda ootab võitlus presidendi koha eest parlamendi esispiikri Sharif Hassan Sheikh Adaniga, on ÜRO raporti avalikkusse lekkinud osade järgi seotud korruptsiooniga ning julgeolekunõukogu ähvardab sanktsioonidega.

Väidetavalt andis Sharif piraatide juhile Mohamed Abide Hassanile diplomaatilise passi, et õhutada viimast oma võrgustikku laiali saatma.

Sharifi sõnul ei pea süüdistused paika ning ta ei tunne muret ÜRO sanktsioonide pärast.

ÜRO sõnul hoiavad piraadid praegu kinni umbes 245 inimest ning Euroopa Liidu andmetel on kaaperdatud vähemalt seitse laeva.

Peaminister Abdiweli Mohamed Ali tõotas, et piraadid «ei pääse mõrvast puhtalt», kuid lisas, et valitsus on nõus kompromisse leidma. «Minu filosoofia järgi ei jõuta rahuni kunagi vägivalla kaudu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles