Helsingis peatati Eesti auto purjus juhi pärast metrooliiklus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: www.poliisi.fi

Eile õhtul Helsingis Kontulas avarii teinud Eesti registreerimisnumbriga sõiduauto purupurjus juht tungis hiljem kallale kiirabitöötajatele ja põgenes seejärel metroosse ning tema päästmiseks pidi politsei laskma metroos elektri välja lülitada.

Myllypurost Kontula ostukeskuse suunas suure kiirusega sõitnud Mercedese juht kaotas auto üle kontrolli ning selle tagajärjel sõitis auto kell 21.45 teelt välja vastu puud, rullus mitu korda üle katuse ning selle peatas lõpuks ostukeskuse trepp, vahendab ERR Uudised ajalehti Helsingin Sanomat ja Iltalehti.

Juht puhus alkomeetris välja 2,3 promilli ning teda hakati kiirabiautos Töölö haiglasse tervisekontrolli toimetama, kuid teel haiglasse ründas mees kiirabitöötajaid ja põgenes metrooliini suunas.

Politsei leidis mehe mõni hetk hiljem Idakeskuse metrootunneli lähedalt, kus ta oli rõivaidpidi metroo turvaaia külge takerdunud ja mehe päästmiseks tuli metrooliinil elekter välja lülitada, mistõttu katkes metrooliiklus mitmeks minutiks.

Mees ei olnud päästmise üle rõõmus, vaid ründas politseinikke ja lõpuks viidi põgenik politseiautos haiglasse, kus tõdeti, et tal pole vigastusi ja mees toimetati Pasila politseivanglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles