Sambias tapsid kaevurid ülemuse palgatüli pärast

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sambia kaevurid tapsid eile palgatüli pärast hiinlasest töödejuhataja ning vigastasid teist, teatas tööminister Fackson Shamenda.

Riigi pealinnast 325 kilomeetrit lõunas asuva kaevanduse töötajad nõudsid, et nende palk oleks valitsuse poolt möödunud kuul tehtud seadusmuudatustega kooskõlas, vahendab Reuters.

Sambias tõsteti möödunud kuul majateenijate miinimumpalk 522 000 kvatshani (umbes 89 eurot) kuus ja poetöötajatel 1,1 miljoni kvatshani (umbes 189 eurot).

«Me veel selgitame, mis täpselt juhtus, kuid minule teatati, et üks hiinlane tapeti ja teine sai vigastada, kui töötajad uut miinimumpalka nõudsid,» ütles Shamenda.

Hiina firmad on investeerinud üle miljardi dollari Sambias vase kaevandamiseks, aga vaenulikkus nende vastu kasvab, sest töötajad süüdistavad ettevõtteid kuritarvitamises ja alamaksmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles