Saudi Araabia kutsus Iraani erakorralisele moslemiliidrite kohtumisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Abdullah
Saudi Araabia kuningas Abdullah Foto: SCANPIX

Saudi Araabia kuningas Abdullah kutsus Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi erakorralisele moslemiliidrite kohtumisele, mis toimub sel kuul pühas linnas Mekas, vahendas riiklik uudisteagentuur SPA pühapäeval.

Saudi monarh "saatis president Mahmoud Ahmadinejadile kirjaliku kutse osaleda erakorralisel moslemite solidaarsuskohtumisel, mis toimub Mekas" augusti keskel, vahendas SPA.

Valdavalt sunniitliku kuningriigi ja šiiitliku islamivabariigi suhted on viimasel ajal pingestunud Bahreini ja Süüria ülestõusude osas tekkinud erimeelsuste tõttu.

Iraan avaldab toetust Bahreini šiiade juhitud ülestõusule, mida Saudi Araabia sõdurid mullu pisikeses naaberriigis maha surumas käisid. Süürias nõuab aga Saudi Araabia president Bashar al-Assadi vastu sõdivate mässuliste relvastamist. Assad kuulub alaviidide vähemusse, mis on šiiaislami haru. Iraani on korduvalt süüdistatud Süüria valitsusele sõjalise abi saatmises.

Saudi Araabia tegi eelmisel kuul üleskutse korralda kohtumine, mis moslemite "ridu koondaks".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles