Pussy Rioti kohtuotsus võib selguda sel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova täna politseinike saatel kohtusse saabumas.
Pussy Rioti liige Nadežda Tolokonnikova täna politseinike saatel kohtusse saabumas. Foto: SCANPIX

Täna jätkub Moskvas kohtuprotsess naisbändi Pussy Riot kolme liikme üle, kes Moskva suurimas kirikus Vladimir Putini vastase «punkpalvuse» korraldasid, otsus võib selguda juba lähipäevil.

Täna on protsessi kuues päev. Moskva Hamovniki kohtusaalis oli näha ka mitmeid lääneriikide esindajaid, näiteks Suurbritannia varivälisministrit Kerry McCarthyt, vahendas AFP.

Reedel ei lubanud kohtunik tunnistajapinki enamikku kaitseadvokaatide kutsutud tunnistajaid ning Vene kohtuvaatlejad ennustavad protsessile kiiret lõppu ja otsust loetud päevade jooksul.

Maksimaalselt ootab huligaansuses süüdistatavaid Nadežda Tolokonnikovat, Maria Aljohhinat ja Jekaterina Samutsevitšit seitsmeaastane vangistus. Kahekümnendates eluaastates neiud on eeluurimise ajal vahi all viibinud juba viis kuud.

Inimõiguslaste sõnul näitab nende kaasus seda, kuidas võimud on pärast Putini tagasivalimist presidendiks suurendanud survet režiimi vastastele.

Vene küsitluste järgi mõistab üha rohkem venelasi naiste esinemise Moskva Lunastaja Kristuse kirikus hukka, ent peavad võimude reaktsiooni liiga karmiks.

Putin ise ütles eelmisel nädalal, et punkbändi ei tohiks intsidendi eest liiga rangelt karistada. Naiste advokaadid on aga pärast reedest kohtuistungit siiski pessimistlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles