Navalnõi väitel kuulatakse teda pealt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Venemaa populaarne protestiliider Aleksei Navalnõi ütles täna, et on avastanud oma Moskva büroost pealtkuulamisseadme, ning süüdistas uurijaid ebaseaduslikus jälitustegevuses.

36-aastane advokaat ütles, et seadme avastasid tema kolleegid pärast tema Korruptsioonivastase fondi kontori kontrollimist detektoriga ning põrandaliistu eemaldamist.

Seejärel postitas Navalnõi mitu fotot, milles nähtub, et seade kujutas endast musta mikrofoni, mille küljes olid peenike punane ja valge traat, mis jooksid üle seina ning kadusid avausse, mida kasutatakse ka teiste kaablite tarvis.

Seade avastati umbes kuu aega pärast seda, kui tuvastamata häkkerid Navalnõi e-postkasti tungisid, ning ajal, mil tema suhtes on algatatud uurimine tema rollist kokkupõrgetes, mis vallandusid president Vladimir Putini ametissevannutamise eel maikuus.

«Siin see on – Tšehhi agendi (Aleksandr) Bastrõkini pealtkuulamisseade,» postitas Navalnõi teate Twitterisse, viidates Venemaa juurdluskomitee mõjuvõimsale juhile.

Navalnõi süüdistas hiljuti Bastrõkinit kinnisvara salajases omamises ning äritegevuse ajamises Tšehhis, mida olevat väidetavalt kasutanud kattevarjuna oma luuretegevusele möödunud aastakümnel.

Putini lähedane liitlane lükkas tema süüdistused tagasi ning Kreml on öelnud, et on valmis üle vaatama tõendid, kui Navalnõil neid pakkuda on.

Bastrõkini büroo esitas protestiliidrile eelmisel nädalal raha kelmusega omastamise süüdistuse, mis puudutab vana regionaaläri juhtumit ja võib saata Navalnõi kümneks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles