Rootsi ja Norra politsei otsib taga kolme pangaröövlit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud
Rootsi politseinikud Foto: SCANPIX

Kolm meest röövisid Lääne-Rootsis Töcksforsis panka, kohalike politseinike oletusel võisid nad põgeneda Norrasse.

Intsident leidis aset kell 8.32, vahendas The Local. Alarminupule jõudsid vajutada pangatöötajad ise.

Pealtnägijate sõnul lahkusid siniseid kotte kandnud relvastatud mehed koos panga ühe naistöötajaga. Naine pääses vabaks kohe, kui kurjategijad oma valge Volvo 850 minema kihutasid.

Rootsi meedia andmetel olid meestel automaatpüssid AK4.

Rünnaku ohvriks langes Westra Wermlands Sparbanki esindus. Pank pole avalikustanud röövlite saagiks langenud rahasumma suurust, vahendas Aftonbladet Online.

Ükski pangatöötaja viga ei saanud, kuid neid tabas šokk.

Üks pealtnägija rääkis ajalehele Expressen, et kurjategijate tegutsemine oli väga rahulik ja professionaalne ning seetõttu tekkis tal tunne, et nad on niisugust asja varemgi teinud.

Kolmikut otsib taga kümme politseipatrulli ja helikopter. Arvatavasti vahetasid nad valge Volvo hiljem sinise Volvo V70 vastu. Värmlandi lääni politsei pressiesindaja Leif Hultman rääkis, et politsei otsibki just sinist Volvot.

Panga juurest põgenemisel kasutatud valge Volvo, mis oli varastatud Forshagast, leiti põlenuna 1,5 kilomeetri kauguselt Norra piirist.

Rootsi politsei teavitas võimalike pangaröövlite põgenemisest Norrasse ka sealset politseid. Nad on juhtunust teadlikud ja hoiavad silmad lahti, kinnitas Hultman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles