Leedut teeb Vene-Poola veolubade kokkulepe murelikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa ja Poola on pärast kaua kestnud autoveolubade tüli, mis oli Leedule kasulik, saavutanud lõpuks kokkuleppe ja see teeb Leedut murelikuks, kirjutab Verslo Žinios.

"Meid see kokkulepe õnnelikuks ei tee, sest kui olid teatud pinged, oli meie turuolukord parem," selgitas Leedu autoveoliidu president Algimantas Kondrusevicius.

Kaubavedudega seotud Leedu firmad on saanud Lääne-Euroopast Venemaale veoseid rohkem pärast seda, kui Poola ja Venemaa ei suutnud 2011. aasta veolubades kokkuleppele jõuda. Kuid eelmisel nädalal saavutasid Poola ja Venemaa kokkuleppe, mille kohaselt Poola autoveofirmad said juurde 70 000 veoluba. Lisaks said Poola firmad aastaiks 2013-2015 kaks korda rohkem kolmepoolseid lube ning piiramatult kahepoolseid ja transiitvedude lube.

Osa ekspertide sõnul tähendab see kokkulepe kahepoolse veondusturu liberaliseerimist. Kuid Poola ja Venemaa autoveofirmad hoiatavad, et sellel kompromisslahendusel on ka negatiivseid tagajärgi, kuna veokeid tuleb juurde ja idavedude tariifid alanevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles