Pantvangi võetud India mees põgenes röövijate käest

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövijate käest põgenenud India mees Bijo Kolara Veetil
Röövijate käest põgenenud India mees Bijo Kolara Veetil Foto: SCANPIX

India mees põgenes täna Filipiinidel Al-Qaedaga seotud võitlejate käest pärast seda, kui ta oli 14 kuud vangistuses olnud.

Bijo Kolara Veetil põgenes täna varahommikul, kui Abu Sayyafi võitlejad, kes ta vangistanud olid, hommikusööki valmistasid, ütles Sulu provintsi politseiülem Antonio Freyra Associated Pressile.

37-aastane mees ütles haiglas reporteritele, et pärast põgenemist tõi üks kohalik külaelanik ta provintsi ametniku juurde, kes ta politseile üle andis. Pärast seda viidi ta haiglasse.

Veetili sõnul rööviti ta möödunud aasta juunis, kui ta Sulu provintsis oma naist külastas. Röövijad nõudsid mehe eest 300 000 peesot (umbes 5800 eurot), aga tema pere keeldus maksmast. Ta ütles, et talle ei tehtud viga, sest ta on moslem.

Abu Sayyaf on tuntud inimröövide, tapmiste ja pommiplahvatuste korraldamise poolest ning kuulub USA poolt koostatud terrorirühmituste nimekirja. Usutavasti hoiab rühmitus praegu pantvangis Austraalia, Jaapani ja Malaisia kodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles