Ghana presidendi matustele kogunes tuhandeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President John Atta Millsi ärasaatmisele kogunes tuhandeid leinajaid.
President John Atta Millsi ärasaatmisele kogunes tuhandeid leinajaid. Foto: SCANPIX

Ghana pealinna Accra Iseseisvuse väljakule kogunes täna president John Atta Millsi matustele tuhandeid leinajaid, kelle seas oli nii kõrgeid ametiisikuid kui ka lihtkodanikke.

Millsi sark oli kolm päeva väljas, et kodanikud saaksid riigipeaga hüvasti jätta, seejärel viidi presidendi põrm sõjaväe auvahtkonna saatel matmispaika.

Muuhulgas tuli Millsile austust avaldama Elevandiluuranniku president Alassane Ouattara, Libeeria president Ellen Johnson Sirleaf ning ka naaberriikide Benini ja Togo liidrid. Matustel peaks osalema ka USA välisminister Hillary Clinton.

Aafrika Liidu esimees ja Benini president Thomas Boni Yayi ütles, et Mills «suhtus kirega Aafrika ja regiooni rahusse».

Tema surm 24. juulil valmistas paljudele ghanalastele šoki, kuigi tema haiguse kohta levisid juba kaua kuuldused. Väidetavalt põdes ta kurguvähki.

Mills võitis 2008. aastal ülinapilt presidendivalimised ning astus riigipea ametisse 2009. aasta 7. jaanuaril. Mullu juulis esitati ta võimupartei presidendikandidaadiks 2012. aasta detsembrisse kavandatud valimistel. Millsi surma järel vannutati riigipeana ametisse asepresident John Dramani Mahama.

Korraldajate sõnul osaleb pooleteise tunni pikkusel matuseteenistusel umbes 10 000 inimest, seejärel viiakse Millsi põrm presidendi ametlikku residentsi Osu lossi, kuhu ta maetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles