USA lastearsti süüdistatakse oma tütre piinamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piinamistehnika, mille puhul valatakse näole vett, et viia inimene uppumise äärele.
Piinamistehnika, mille puhul valatakse näole vett, et viia inimene uppumise äärele. Foto: SCANPIX

Politsei vahistas Delaware’i osariigis Georgetownis Melvin Morse ja tema naise, kes kasutasid oma 11-aastase tütre karistamiseks veega piinamise tehnikat, mille puhul viiakse inimene uppumise äärele.

58-aastane Melvin Morse’i, kes on tuntud arstina uurinud laste surmalähedasi kogemusi, süüdistatakse uppumistehnika kasutamises, mida rakendatakse tihti terroristidel. Väidetavalt oli lastearst oma tütart veega piinanud neli korda alates 2009. aasta maist, vahendas Guardian.

Arsti naine Pauline Morse, kes vabastati pärast arreteerimist, oli karistamise tunnistajaks, kuid ei sekkunud kunagi vahele.

Morse’i perekond sõitis 16. juulil koju ning maja ees peatudes keeldus tüdruk autost väljumast. Melvin Morse avas ukse, tiris ta jalgupidi majja ning hoidis ta nägu jooksva vee all, rääkis politsei.

Hiljem jooksis laps naabri juurde, kust ta politseile helistas. Pereisa süüdistati rünnakus ja oma lapse elu ohtu seadmises, kuid vabastati 750-dollarise kautsjoni vastu.

Kui võimuesindajad tüdrukut hiljem seoses vahejuhtumiga küsitlema hakkasid, rääkis ta neile, kuidas isa oli teda mitu korda piinamisega distsiplineerinud. Seejärel võeti mõlemad vanemad vahi alla ning neile keelati suhtlus oma kahe tütrega.

Melvin Morse on kirjutanud kaks raamatut, «Closer to the Light» ja «Transformed by the Light», mis käsitlevad surmalähedasi kogemusi . 2010. aastal oli ta külaline saadetes «Oprah Winfrey Show» ja «Larry King Live», kus ta rääkis oma uurimusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles