Ohvrite arv Iraani maavärinates kerkis 250ni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed otsivad Varzaqani linnas maavärina tagajärjel purunenud hoonetest  ellujäänuid.
Inimesed otsivad Varzaqani linnas maavärina tagajärjel purunenud hoonetest ellujäänuid. Foto: SCANPIX

Loode-Iraani eile raputanud kahes tugevas maavärinas hukkus vähemalt 250 inimest, vigastatuid on ligi 1800.

Päästeametnikud otsivad rusudest võimalikke ellujäänuid, vahendas AFP.

Tuhanded iraanlased veetsid öö lageda taeva all või ajutistes varjualustes.

Varzaghani haiglas on kaks arsti ja napib erinevaid meditsiinivahendeid, kuid abi vajab samas 500 kannatanut, vahendas uudisteagentuur Mehr.

Punane Poolkuu paigutas ühele staadionile 16 000 kodust ilmjäänut ja järeltõugete kartuses sisetingimustes magada pelgavat inimest.

Ametnike oletusel suureneb ohvrite arv veelgi, kuna lisaks lõksu jäänutele on haiglates palju neid, kelle seisund on kriitiline.

Teherani ülikooli seismoloogide andmetel oli esimese tõuke magnituud 6,2. Sellele järgnes pärast kümnekonna minuti pikkust pausi teine, mille magnituud oli 6,0 Richteri skaala järgi.

Maavärina epitsenter oli 60 kilomeetri kaugusel Tabrizi linnast, kus elab 1,5 miljonit inimest. Suurlinn tõsiselt kannatada ei saanud, kuid suuri purustusi on lähiümbruse külades. Esialgsete andmete järgi tegi loodusõnnetus maatasa vähemalt kuus küla.

Kuna maa-aluste tõugete tulemusel katkesid telefoniliinid, siis on operatiivset teavet keeruline saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles