Pussy Riot jõudis Der Spiegeli esikaanele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa ajakiri Der Spiegel nr. 33, mis ilmub 13. augustil.
Saksa ajakiri Der Spiegel nr. 33, mis ilmub 13. augustil. Foto: DER SPIEGEL

Saksa väljaanne Der Spiegel pani oma homme ilmuva numbri esikaanele pildi Venemaa punkansambli Pussy Rioti liikmest Nadežda Tolokonnikovast.

Esikaanel on pealkiri «Putini Venemaa. Teel pesuehtsa diktatuuri poole». Selle tähenduse kirjutab oma kolumnis lahti peatoimetaja Georg Mascolo.

Saksa eelmine liidukantsler Gerhard Schröder nimetas Vladimir Putinit kunagi «pesuehtsaks demokraadiks» Ajakirjaniku arvates vajab see sõnastus nüüd muudatusi.

Mascolo väitel näitab kohtuprotsess Pussy Rioti kolme liikme üle seda, et läänes pole paljud inimesed valmis tunnistama Putini režiimi autokraatlikku iseloomu.

«Saksa muusikud ja kunstitegelased väljendavad Der Spiegelis protesti Pussy Rioti protsessi vastu ja see on hea. Meie korrespondendid ja reporterid kirjutavad Venemaa teest autokraatia suunas,» kirjutab Mascolo sissejuhatuses.

Pussy Riotile on avaldanud poolehoidu näiteks Sting, Madonna, Björk, Peter Gabriel, Faith No More, Franz Ferdinand, Red Hot Chili Peppers ja paljud teised maailmamainega artistid ning ansamblid. Ka on toetust väljendanud rida poliitikuid.

Kohtuotsust Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitši üle on oodata 17. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles