Laadijate streik häirib Helsingi Vuosaari sadama tööd

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vuosaari kaubasadam
Vuosaari kaubasadam Foto: Wikimedia

Helsingi sadamaoperaatori Finnsteve laadijad hakkasid kell 6 streikima, 24-tunnine tööseisak häirib Vuosaari sadama tööd osaliselt.


Streik hõlmab Finnsteve 450 laadijat ja 50 ametnikku, vahendas YLE. Töötajate teatel on tööseisak vastulauseks firma juhtkonna viisile suhelda ametiühingutega.

Tööandja väitel on streik ebaseaduslik ja plaanib selle anda töövaidluskomisjonile uurimiseks.

«Töötajatena pole me vastu tööandja kavandatavatele sundpuhkustele, vaid sellele, kuidas need kavatsetakse ellu viia. Kui alalist täiskohaga töökohta omav inimene on saadetud sundpuhkusele, siis töötajatel on raske aru saada, milleks on vaja nende asemele kutsuda tööle ajutisi inimesi,» rääkis Finnsteve peausaldusisik Jape Lovén.

Finnsteve personalijuhi Markku Hakala sõnul on kaubakogused sadamates oluliselt vähenenud. «Loomulikult avaldab see mõju töötajate arvule, mis on juba märkimisväärselt vähenenud,» lisas ta.

Hakala kinnitusel väheneb streigi tõttu Vuosaari sadamas kaupade laadimine vaid osaliselt. Sadamas tegutseb ka teisi sadamaoperaatoreid ja logistikafirmasid.

Streikivad töölised kuuluvad autonduse ja transpordisektori töötajaid ühendavasse ametiühingusse AKT.

Helsingi idaosas 150 hektaril asuvale Vuosaari sadamale pandi nurgakivi 2003. aastal, tööd alustas see eelmisel aastal. Plaanide järgi peaks läbi selle hakkama kulgema naftavedu, mis varem toimus Lääne-, Sörnaisten ja Laajasalo sadamate kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles