Hispaanias põgenevad tuhanded inimesed metsapõlengute eest

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuletõrjujad võitlevad Hispaanias Kanaari saarestikus Gomera saarel metsapõlengutega, mille tõttu evakueeriti ööl vastu tänast ligi tuhat inimest.

Gomera saarelt San Sebastiani linnast evakueeriti öösel 910 inimest. Kokku on saarelt alates reedest evakueeritud üle 5000 inimese, vahendab BBC.

Kõige viletsamas olukorras Gomeral on Valle Gran Rey linn, mida ühendava tee on tulekahju ära lõiganud. Kohaliku meedia sõnul on Valle Gran Reyst põgenenud juba 3000 inimest. Hukkunutest pole siiani teateid tulnud.

Maismaal hukkus kaks tuletõrjujat, kes kustutasid põlengut Alicante linna lähedal Torremanzanase külas, mis asub riigi kaguosas. Torremanzanase põlengut aitab kustutada kaheksa helikopterit ja kuus lennukit.

Hispaania loodeosas Galicia piirkonnas on mitmest külast inimesed evakueeritud, kuid ametnike teatel saadi seal põlengud kontrolli alla.

Gomera saare loodukaitsealal on tuli hävitanud 750 hektarit metsa, Galicia piirkonnas 1200 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles