Obama NASA-le: kui leiate marslasi, andke mulle kohe teada!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama õnnitles 6. augustil kosmoseagentuuri NASAt, kuna uurimiskulgur Curiosity laskus õnnestunult Marsile.

Kohe heitis president ka nalja, et kui Curiosity kohtub mõne marslasega, siis peaks NASA talle sellest kiiresti teatama, edastab Wall Street Journal.

«Mul on küll väga palju tööd, kuid luban et marslased saavad minu prioriteediks. Isegi kui need on vaid mikroobid,» sõnas Obama telefonikõnes NASA teadlastele.

Obama sõnul oli tema jaoks maailma kõige kallima ja arenenuma kulguri jõudmine punase planeedi pinnale tõeline suursaavutus.

Lisaks kiitis president Marsi-kulguri projektis osalevaid teadlasi seniste saavutuste eest.

Obama heitis nalja ka NASA inseneri Bobak Ferdowsi soengu üle. Insener sai oma indiaani juukselõikust meenutava soengu tõttu hüüdnimeks Irokees.

«Ferdowsi on üks selle projekti staare. Kaalusin kunagi ka ise sellist soengut, kuid mu nõunikud ei lubanud mul seda teha,» nentis Obama.

Obama helistas NASAsse, kui oli oma eralennukiga teel Iowasse, kus tal toimub kolm päeva kestev presidendikandidaadi kampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles