Venemaal osutusid pooled kontrollitud hävitajad lennukõlbmatuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MiG-29-tüüpi lennukid.
MiG-29-tüüpi lennukid. Foto: COVI / Scanpix

Vene õhujõudude teatel on viimastel kuudel toimunud tehnika ülevaatuse käigus avastatud, et sadakond hävituslennukit Mig-29 ei tohiks üldse õhku tõusta.


Baikali-taguses regioonis mullu sügisel juhtunud katastroofide järel algatatud uurimisest rääkis Interfaxile õhujõudude ametlik esindaja alampolkovnik Vladimir Drik, vahendas

Lenta.ru

.

Driki sõnul on praeguseks üle vaadatud paarsada hävituslennukit MiG-29 ning veidi üle saja neist said ka lennuloa - umbes 90 puhul seda aga teha ei saanud. Neid otsustati edasi maa peal hoida.

Samas tehnika kontroll veel jätkub ning ka praegu lennukõlbmatuks tunnistatud õhusõidukid saadetakse finantsvahendite eraldamisel remonti, et need töökorda teha.

Mig-29 tüüpi lennukitega keelati lendamine eelmise aasta lõpus, kui Tšitaa rajoonis kukkus Domna lennuvälja lähedal üks neist alla, põhjustades piloodi surma. Paar kuud varem oli kaugemal samas rajoonis samuti üks MiG-29 alla kukkunud, kuid siis keegi ei hukkunud.

Spetsialistide hinnangul on mõlema allakukkumise põhjused olnud tehnilised.

Selle aasta veebruari alguses lennud taastati, kuid seni on luba õhkutõusmiseks antud vähem kui kolmandikule seda tüüpi hävitajatest, märkis lennuohutuse ülem kindralleitnant Sergei Bainetov.

Nende läbivaatusel ei leidnud spetsialistid korrosiooni, mis oli muutnud kasutuskõlbmatuks allakukkunud lennuki kiilu. Detailsem uurimine kestab kindrali sõnul veel pooleteist kuni kaks kuud, sest korrosiooni tekkepõhjust ei teata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles